Om DK Nemador

DK Nemador's Norske Skovkatte

Mere om DK Nemador


Bag stamnavnet DK Nemador gemmer sig en årgang 1967 kvinde, der er opvokset i Horsens, men som dog siden 1989 har boet i det Nordjyske - altid kun få kilometer fra Aalborg.

 

Her i Aalborg området huserer jeg sammen med mine Norske Skovkatte i en andelsbolig, som er det trygge udgangspunkt for en travl og interessant hverdag, hvor der altid er mange jern i ilden både i forhold til familielivet, venner og bekendte, mit spændende job og ikke mindst mine Norske Skovkatte.


Starten på det hele.....

 

Mit opdræt tager sit udgangspunkt i min kærlighed til den Norske Skovkat, der med sit  vidunderlige temperament og naturlook ganske enkelt har betaget mit hjerte. Min betagelse for den Norske Skovkat er ikke ny - den startede allerede tilbage i slutningen af 80érne med Pjuske, som var min fars Norske Skovkat.


Mange år senere - først i 2008 - blev gamle tanker omsat til handling. Jeg begyndte, at komme på udstilling som tilskuer. I slutningen af 2009 flyttede den første Norske Skovkat ind hos mig. Det var DK Tomiss Noni - en dejlig neutraliseret Norsk Skovkatte killing på 13 uger.


Siden da har det stille og roligt grebet om sig.  både i forhold til flere katte, udstilling af disse og ikke mindst i forhold til, at skabe mulighederne for opdræt og bygge viden op i forhold til, at kunne have et lille ansvarligt opdræt.  I 2010 fik jeg mit FIFé registrede stamnavne DK Nemador. I november 2011 kom det første kuld killinger til verden her hos DK Nemador. I 2012 fik jeg mit andet kuld.


Mine tanker bag opdræt.....


Vigtige kodeord for mit opdræt er:


  • Sundhed
  • Unikt temperament
  • Respekt for racens helt unikke look & type
  • Etisk ansvarlighed


Alt opdræt hos mig vil foregå med en stor kærlighed til den Norske Skovkat, og under hensyntagen til mine Norske Skovkattes trivsel og sundhed. Jeg opdrætter kun et enkelt til 2 kuld killinger om året - og nogle år måske slet ingen kuld. Jeg ønsker, at have en tæt daglig kontakt til alle killinger og mine Norske Skovkatte. Der skal være tid til, at have små killinger, da socialiseringen af den enkelte killing vægtes højt for hermed at medvirke til, at give den enkelte killing en god start på livet blandt os 2-benede mennesker. Alle killinger født her i mit opdræt vokser af samme årsag op i hjertet af min bolig lige så snart de har lært, hvor bakken er.


Inden beslutningen om en eventuel parringsplan træffes ligger, der mange timers arbejde med, at finde det jeg mener er:  The perfect Match i forhold til sundhed, temperament og racens unikke look & type.


Den Norske Skovkatte, er heldigvis stadig en sund race - ikke mindst som følge af, at racen har en forholdsvis stor aktiv population med en fin genetisk diversitet. Men som opdrætter griber man ind i naturens "Survival of the fitest", og derfor må man som opdrætter naturligvis have fokus på, at bevare sundheden hos den Norske Skovkat.


Alle kattene i mit opdræt er derfor frie for GSD4 ligesom de også regelmæssig bliver scannet for hjertesygdommen HCM. Her følges retningslinjer givet af www.pawpeds.dk


At ville opdrætte kræver viden


Man kan læse sig til meget og dermed opnå en forholdsvis okay form for teoretisk viden. Men den bedste viden får man gennem egen praktisk erfaring, og ikke mindst  ved, at have et godt netværk blandt opdrættere som man kan sparre med og udfordres af. Sådan et netværk har jeg heldigvis.


For at bygge viden op omkring racens unikke look & type er jeg fra tid til anden at finde på udstilling. Deltagelse i udstilling og det at få vurderet mine Norske Skovkatte i forhold til racens standard anser jeg som et vigtigt redskab i mit opdræt. På en udstilling bliver kattene vurderet i forhold til racens standard af veluddannede og erfarne dommere fra ind- og udland. Samtidig får kattene, der skal indgå i opdrættet også "testet" deres temperament i uvante omgivelser. Således vil jeg ca. 5-6 gange om året være på udstilling med nogle af mine Norske Skovkatte for, at få vurderet om jeg er på rette spor eller måske på vej ud af et sidespor.


Når tiden er til det deltager jeg også i øvrige arrangementer i JYRAK, Norsk Skovkattering og Felis Danica.


Indtil videre er det blevet til deltagelse i følgende arrangementer::


2010  Genetik kursus v/ Ole Amstrup afholdt af JYRAK's studiekreds i Aalborg

2011  Genetik kursus v/ Jan & Charly afholdt af Norsk Skovkattering

2012  Deltagelse i og bestået Modul 1, 2 og 4 af det der benævnes som "Skovkatte Kørekortet", og som selvfølgelig var afholdt af Norsk Skovkattering.

2013  Forårsseminar afholdt af JYRAK. Emnerne var: Populationsgenetik og sygdommene FIP og HCM.

2013: Modul 1 & 2, Felis Danica's Diplomopdrætter udddannelse.

2013: NFO State of Breed Seminar.

2014: Modul 3 & 4, Felis Danica's Diplomopdrætter uddannelse.


Mit stamnavn

 

Mit stamnavn "Nemador" betyder meget for mig. Det er blevet skabt med baggrund i:

 

N = Noni.......Navnet på min første Norske Skovkat - En skøn kastratpige.

E = Edith, min første mentor - og opdrætteren bag DK Tomiss

M = Maddox, en helt vidunderlig Norsk Skovkat, der bor hos DK Rimturser.

A = Har man sagt A følger et B - et ansvar overfor racen.

D = Demolissa.......Navnet på min Baby som er min første fertile Norske Skovkat og som skal være med til

at skabe grundlaget for mit opdræt.


Og desuden er stamnavnet inspireret af øvrige Norske Skovkatte, der ligger i Demolissa's linjer:


NE = Nemi - en smuksak af en sølvkat som bor hos N*Nordlibakken.

OR = Gabor, en lækker sag, der huserer i de Norske fjelde - som også bor hos N*Nordlibakken.

Kontakt information


Tlf. nr.: +45 4070 4125

Email: nemador@gmail.com


Mine tilhørsforhold

Jeg er medlem af JYRAK.

Via mit medlemskab af JYRAK er jeg

også "medlem" af Felis Danica, som

er den danske paraply organisation

for de 4 Racekatte klubber i Danmark

Og via Felis Danica er jeg "medlem" af og har et opdræt, der er registreret i FIFe - Federation Internationale Feline .

Da mit hjerte jo specifikt banker for den Norske Skovkat er jeg selvfølgelig også medlem af: Norsk Skovkattering - Danmark

Copyright © 2010 - 2018 All Rights Reserved Gitte Strøjer Andersen - DK Nemador.